Muzeul Satului Hategan – Pesteana

Muzeul satului Hategan

Pesteana, Com. Densus

La Pesteana, într-o casa traditionala din lemn, unul din localnici, Nenea Antonica, a strâns obiecte din lumea veche a satului. Puteti vedea în colectia sa lucruri inedite si mai ales puteti descoperi din ingeniozitatea satenilor de a confectiona si de a da întrebuintari practice obiectelor din jurul lor.

Astfel de câteva obiecte ce erau folosite în gospodarie sunt plasa de pastrat peste confectionata din sârma împletita, pisaul de macinat condimente care nu este altceva decât o bucata de piatra în forma de tocator sau coltii de fier care se prindeau de talpa încaltarilor atunci când era ghetus.

În plus, Nenea Antonca va poate spune povesti interesenate. Iar daca sunteti curiosi va poate arata cum se facea un stup traditional, împletit din liane si captusit cu lut.

Casuta veche, cu pridvor are trepte din piatra, nu orice piatra, este piatra antica romana! iar in curte se afla si un sarcofag roman.

Cat e ziua de lunga Nenea Antonica alaturi de bunul sau prieten, un labrador auriu de toata frumusetea si tare jucaus, asteapta bucurosi  turistii.

In vizita d-voastra prin Tara Hategului va recomandam sa treceti pe la Pesteana la Nea Antonica!